Obsah

Stolní tenis a gurmánský večer - pomazánky

V sobotu 15.1.2011 proběhl v sále místního KD od 11 hodin ping-pongový turnaj. Hrála se dvojhra.

Startovné činilo 50,-Kč.Sešlo se nečekaně hodně zájemců. Kromě místních se zde utkali sportovci z okolních obcí,hlavně z  Holýšova a Staňkova.Na začátku proběhlo spravedlivé rozlosování a všech 39 hráčů se postupně vystřídalo na 4 hracích stolech.Nejmladším hráčem byl 16-ti letý Zimola junior z Holýšova. Naopak nejstarším účastníkem turnaje byl 83-letý pan Liška z Horní Kamenice.Svoji formu si prý udržuje pravidelným tréningem.Je členem Sokola Staňkov a 2x týdně alespoň hodinku hraje.Někteří hráči se rozjížděli k domovům již během odpoledene,ale ti kterým se hra dařila vydrželi až do večera. První místa putovala do Staňkova.Absolutním vítězem byl Pavel Bauer,na druhém místě se umístil Hadrava J.,3 místo Kucharič M.,4 místo Súkeník J. a až 5  místo vybojoval místní Karel Šiman mladší.

V Kvíčovicích se tuto sobotu opět konal gurmánský večer,tentokráte na téma pomazánky. Začínalo se ve 20 hodin. Soutěžních pomazánek se sešlo 19. Takže 5-ti člená porota měla plnou pusu práce. V porotě tentokrát zasedli 4 muži a jedna žena.Zapisovali poctivě body do připravených tabulek. Nejvíce bodů nasbírala česnekovo-sýrová pomazánka kterou připravil s rodiči Milánek Šimek,na druhém místě se umístila rodina Bostlova a o třetí místo se podělily paní Sekorová,Líbalová a  Bauerová.Dále se pro velký úspěch z minula ,soutěžilo v ochutnávání se zavázanýma očima.V této kategorii byly na 1 místě dva ,se stejným počtem nasbíraných bodů Proto nastal konečný rozstřel v ochutnávce dvou smíchaných vzorků,přičemž ani jedna surovina se v průbehu večera neobjevila. Šlo o směs vařeného vaječného žloutku a kompotu z červené řepy. Tato kombinace nebyla asi vůbec jednoduchá,protože odpovědi byly všelijaké. Konečným vítězem se stal Lukáš Toman a druhé místo obsadila Andrea Bauerová.Vítězové obou soutěží si domů odnesli pěkné ceny. Příště se bude soutěžit o nejlépe uvařený guláš.


Vytvořeno: 16. 1. 2011
Poslední aktualizace: 15. 12. 2016 19:52
Autor: